Bokpratsmöte – Kafka på stranden

På onsdag är det, som synes i vårt kalendarium, dags för den här omgånges sista bokpratsmöte. Den aktuella boken är Haruki Murakamis Kafka på stranden (Umibe no Kafuka), som vann World Fantasy Award 2006. Det är en någorlunda komplex bok, men ändå inte svårtillgänglig. Den som läser snabbt och har mycket tid över borde kunna hinna sluka den på ett par dagar, även om den är tjock. Eller i alla fall har kraftig benstomme.

Onsdag 20/2 klockan 19:00, hemma hos Björn Lindström på Sysslomansgatan 12. Oavsett om vi ses där eller inte så rekommenderar jag boken. Det är inte en fantastisk, omskakande upplevelse, men det är en intressant och välskriven bok med skönt flyt. Det är inte att förakta.

6 reaktioner till “Bokpratsmöte – Kafka på stranden”

 1. Jag tycker väldigt bra om den än så länge, men eftersom den var slut på förlaget tills för mindre än en vecka sedan och jag har allt annat än gott om tid, så hinner jag inte läsa den till på onsdag och kommer därför inte på mötet.

 2. Tja, jag har alltid varit fullständigt urusel på att bedöma hur lång tid man kan förvänta sig att det skall ta för de flesta att läsa en bok. Jag funderar i alla fall på om det här inte var den bok jag tyckte bäst om av det vi har läst nu.

 3. Pratade vi inte om att även välja ut nästa omgång böcker på onsdag? I sådana fall kan det vara bra att komma ändå.

  Annars får jag nog lov att instämma i att det här har varit den bästa av böckerna vi läst under den senaste omgången.

 4. Ok, men då föreslår jag att vi börjar med att bestämma böcker och så går jag sedan. Jag är inte våldsamt spoilerrädd, men att sitta och lyssna på analyser och omdömen om något som jag håller på med ger mig inget.

  Annars är min förslagslista över vad vi läser framöver tämligen enkel.

  Till marsmötet: Brasyl
  Till aprilmötet: Someone Comes to Town, Someone Leaves Town
  Maj: Swiftly (the novel)
  Juni: So You Want To Be A Wizard?
  September: End of the World Blues
  Oktober: Något av Kontexts andra hedersgäst

 5. Ska ni läsa So You Want to Be A Wizard? Inte för att jag har några invändningar, jag gillade den, men jag bara undrar hur det kommer sig att en ganska gammal fantasybok för barn kom med på listan.

  Hmm. Inser plötsligt att Diane Duane ska vara hedersgäst på Stocon. Det förklarar förstås saken.

  Brasyl har jag precis lånat på bibblan.

 6. Om jag lyckas få till ett bokbokmöte med Brasyl i Linköping så kan vi ju ta en programpunkt om den boken på Swecon för då borde många läst den. Speciellt i kombination med Åcon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *