Intresserad av sword & sorcery?

Jag hittade en länk till ett magasin med s&s berättelser. De finns i tryck och på nätet. Kanske kan vara värt att besöka?

Flashing Swords

5 reaktioner till “Intresserad av sword & sorcery?”

 1. Hm, jag undrar om det inte var den tidskriften som nämndes under paneldiskussionen på Imagicon om vart sword & sorcery har tagit vägen idag.

  Where did Conan disappear to?

  Do you remember Conan? Fafhrd and the Gray Mouser? Elric and Stormbringer? Where did the old trustworthy genre of sword & sorcery go, with nefarious sorcerers, magic swords and brave barbarians? Where did all these high fantasy pentalogies come from, with intricate plotting at the royal courts, longwinded war campaigns and poor farmer boys making their careers as civil servants, bracing themselves and their networks before the end of the world?

  Har du läst något av det? Verkar det bra?

 2. Mycket möjligt. Jag minns att en del nämndes då, bl.a. Black Gate. Jag har ännu bara tagit mig för att läsa en novell i det nummer av Black Gate jag äger och Flashing Swords har jag inte hunnit läsa alls än. Jag avskyr att läsa prosa online så jag ska skriva ut lite och titta på.

 3. Detaljfråga: menar karl i citatet att sword&sorcery var den gamla fina sortens fantasy, medan ”these high fantasy pentalogies” är sämre fantasy i tjocka böcker?

  Conan, Fafhrd och Elric kom ju alla i ca 150-sidors pocketböcker, härligt lagom format. Är det det han syftar på så kan man ju sörja denna s&s.

  Men generellt är den gamla 10-tryckarks-pocketen (max 160 sidor) död, även vad gäller pigromaner, deckare och allt. ”Big is beautiful” är lag… Nåja, det är ett fritt land, man får skriva hur tjockt eller tunt man vill, om man nu bortser från marknaden.

 4. Citatet är ur programannonsen och menat att vara den där provokativa startfrågan för panelen, så det ska inte tas på för stort allvar. Men visst saknar jag min ungdoms snärtiga S&S…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *