Uj, är det redan Onsdag?

Det är meningen att jag ska blogga här varje Onsdag. Det är inte klokt vad en vecka går fort!

Idag tänkte jag skriva lite om David Weber och hans serie om Honor Harrington.

Jag gillar ju ”hård SF” med rymdresor, interstellära krig, mm och har till exempel svårt att vänta på Tanya Huffs nya bok om ”Staff Sergeant Torin Kerr’s” vidare äventyr i ”Valor” serien. I väntan på att den senaste boken i den serien ska skickas ut (ja jag har beställt den) så nosade jag runt för att hitta något som fick höga betyg och trevliga recensioner. Jag fann David Weber. Klick, klick, (internethandel gillar jag) så använde jag en stor del av mitt senaste stipendium och SF-bokhandeln i Stockholm skickade ett jättepaket fullt med nya spännande böcker. Men nu, 3 böcker senare, börjar jag ana att de är som de är och blir inte bättre. Ja, Honor är duktig, ja, hon är en riktigt bra officer, ja, hon… Men, NEJ, jag begriper inte haussen. Kan någon förklara för mig varför serien om Honor Harrington blivit SÅ populär?

Och kan någon rekommendera någonting annat som jag kan bita i när tanyahuffabstinensen blir för stark?

2 reaktioner till “Uj, är det redan Onsdag?”

  1. Det låter mer som om det är space opera och militär-sf än som allmänt hård sf. Det finns ganska mycket hård sf (alltså teknik- och vetenskapsbaserad) som inte innehåller ett enda interstellärt krig eller ens någon rymdresa.

    Gillar du space opera har du säkert läst både Iain Banks och Alastair Reynolds. Har du inte det kanske det är ett hörn att börja i? Rymdkrig är inte riktigt min grej, så det kan jag inte mycket om. Du har väl läst Forever War av Joe Haldeman? Många gillar Elizabeth Moon, men jag var inte så jätteimponerad av Vattas krig-boken som översattes till svenska.

  2. Så du gillar den krigiska sf:en?

    Men vad med freds-sf:en då? Kosmisk fred, ge och ta och växa tillsammans, vad blev det av allt det där :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *