Upsalafandom på Williams, kapitel 137

Detta har hänt: Upsalafandom har inrättat en serie sammankomster på värdshus för att diskutera gårdagens händelser, dagens aktualiteter och framtidens möjligheter. Mattias, Ollie och Nicklas har stupat och Ante och Åka finner sig för ögonblicket oförmögna att närvara, men nya hjältar har tagit deras platser. Kampen går vidare.

Under morgondagen kommer rapport att avges från Åcon 2, som avhölls i Mariehamn i helgen. Kom och hör berättas om hur Ilja målades chockrosa och om Ahrvids våldsamma magsjuka, om festen som slutade klockan åtta på morgonen och om Saris extremt ovetenskapliga och påstridiga litania om vad som är rätt och riktigt, för att inte tala om fel och korkat med sf och fandom.

Ilja

J. Jönsson kommer att förklara hur man beter sig för att bli medlem av Åcon 3 som går av stapeln nästa år och ta emot nomineringar till NoFF. Han kan även förklara vad NoFF är, för den som inte vet det. Vidare kommer besök på Swecon i Linköping och Finncon i Tammerfors att diskuteras.

Till dessa muntrationer kommer öhl att drickas och bhojee vindabonna att förtäras i rikliga mängder.

2 reaktioner till “Upsalafandom på Williams, kapitel 137”

  1. Jag skulle med nöje tala om Åcon 3 och NoFF och Swecon och Finncon, som alla fyra är utmärkta saker som jag hoppas att så många som möjligt tar del av, men det kan försvåras av att jag just då befinner mig i Vänersborg för övernattning på vägen mot Tyskland.

  2. Fast jag kan ju förstås citera den propaganda som jag har skrivit annorstädes:

    Ah, Åcon. Vad är det som gör den här kongressen så bra? Den svårslagbara kombinationen av avslappnad kongress och ett faktiskt program? Vi har en författarhedersgäst, som är där till stor del på sina litterära meriter. Vi har ett program. Särskilt mycket tyckte jag om dubbelpanelen om postkolonial science fiction: tre personer som för en intressant diskussion mer eller mindre om postkolonial sf och en person som på samma panel, men i mina ögon fullständigt orelaterat, håller en lång och minst lika intressant utläggning om sydamerikansk sf och dess möjligheter. Samtidigt är baren, fåtöljerna i hotellobbyn och uteplatsen än mer självklara umgängesytor än på de flesta kongresser. För att inte tala om att det är en liten, intim hotellkongress. Med room party-område efter det att baren stänger – bryr du dig inte om det kommer lite ljud från grannen, eller hade du ändå inte tänkt sova under natten? Boka rum här! Mer intresserad av en tidig morgon? Vi placerar dig så att du får sova mer i lugn och ro. De senaste och tidigaste vanorna möts vid hotellfrukosten, där de som snart skall gå och lägga sig träffar de som precis har gått upp. Vill man gå upp tidigt och kanske ta en titt på Åland kan man göra det. Vill man istället, som undertecknad, ha ett room party och sedan ägna morgonen åt att sitta och se morgonsolen klättra med en öl i handen med Pasi Välkkynen eller ett korridorsparty som slutar med att man sitter på Ylvas rum, dricker gin och pratar med henne till frukosten, så finns även den möjligheten. Det är enkelt att ägna tid åt att gamla, och nya, vänner på Åcon, samtidigt som det faktiskt finns ett program med seriösa inslag.

    Och det är kul att träffa finsk fandom! Den verkar vara så full av engagerade, trevliga, roliga människor. Jag hoppas verkligen att jag lyckas ta mig till Finncon i sommar, men att få träffa ett femtiotal finska fans under en fyradagarskongress på Åland, med litteraturdiskussioner, paneler och annat intressant, är ett alldeles utmärkt sätt att umgås på. Jag ser redan fram mot nästa Åcon, som kommer att äga rum i Mariehamn 21-24/5 2009. Enda nackdelen är förstås att jag – tillsammans med Jonas Wissting, Katarina Norrgård från Åland, samt Karoliina Leikomaa, Taimi Tietäväinen och Sami Kähkönen från Finland – sitter i kommittén för den, så att ni andra slipper. Men det är kul med Åcon, och det är kul att hjälpa till med att se till att nästa blir av. Jag hoppas att vi blir något fler svenskar nästa gång. Inte så mycket för min egen skull, för jag trivs ändå, som för att jag tycker att ni som inte är där missar någonting och för att det skulle vara kul med mer utbyte mellan svensk och finsk fandom.

    Vill man göra det enkelt för sig kan man göra ett bra val redan nu: till och med 15/6 går det att lösa medlemskap i Åcon 3 för 200 kronor (därefter 250 kronor). Vill man falla för en så god idé kan pengarna betalas till plusgirokonto 82 66 75 – 1 (som Anders Reuterswärd vänligt nog ställt till kongressens förfogande). Jag hoppas få se så många som möjligt av er där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *