The Deep Fix har konsert – Jerry Cornelius på keyboard

Ni minns kanske det stora party i The Final Program där alla som är nåt samlas och partajar med Jerry i London? The Deep Fix underhåller och Elric själv spelar keyboard!

Det var ett maffigt party och jag kommer ihåg hur bl.a. Una Persson pratade om det länge med nåt längtande i rösten. Höjdpunkten var förstås när Jerry duellerade med hela artilleriet och när Elric och Stormbringer ylade fram toner som bubblade över multiversums alla plan. Dagen till ära var Stormbringer klädd i guld. Det var en riktig fest det.

Nu finns showen fångad i kondenserad form, direkt från den andra etern.

2 reaktioner till “The Deep Fix har konsert – Jerry Cornelius på keyboard”

  1. Elric modellerades ju på Johnny Winter… men det visste du förstås…

    Moorcock lär ha fått idén till Elric på ett tåg genom Sverige, efter att ha bevistat Nikkaluokta… denna fjällort som förekommer i ”Final Programme”…

  2. Jag vill minnas att Mike bekräftade att Elric föddes i Sverige när Johan och han kommunicerade, under Johans tid som fantasybokpublicist.

    Att Elric modellerades på Johnny Winter var nytt, men kanske inte helt förvånande. Jag vet att Moorcock sagt att Elric främst byggde på honom själv, men det rent visuella intrycket är ju väldigt mycket Johnny Winter…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *