Den lokala kulturen — inga ölburkstorn

En del av läsarskaran har kanske hört talas om den fhaanniska bedriften att bygga ett torn till månen med hjälp av ölburkar? Jag vet inte vem som först kom på detta (kolla med alvarfonden om de har kvar Fandom Harvest) men det kan ha varit Terry Carr. Detta är ju bara en av de fanniska myter, legender och galna infall om folk genom tiderna tagit sig för. Jag skrev ju nyss om en annan legend, Wilson Tucker. Det finns att ta av.

Nåja. För att åter vända till ölburstornen så måste jag tyvärr meddela att det inte setts byggas några ölburkstorn i Kingston. Inte heller har jag sett folk bygga på ett hotell att ha kongresser i. Det är helt enkelt inte så mycket fhaanniska geist här. Som på så många andra ställen.

Men, det har slagit mig att Upsalafandoms många försök att finna den perfekta puben att ha våra pubmöten på kanske kunde lösas på något liknande sätt. Man kunde väl åstadkomma nåt med fhannisk rhåkraft och en gnutta fantasi, eller?

Ölburkar och pubmöten, det fick mig att tänka på det där med att bygga ett hotell ämnat enbart för kongresser. Kunde man inte bygga öl själv också? Då får man ju vad man vill ha, om det lokala vattenhålet enbart serverar Pripps? Eller hur? Nog finns det folk i fandom som brygger eget öl?

Här i stan har vi en pub som jag gillar, som faktiskt gör sånt. De säljer öl från många olika småbryggerier, men dessutom kan man bakom bardisken se in i bryggeriet! Där står kopparpannorna där ölet man dricker har bryggts! Det är ju utmärkt! Borde man inte göra så för att få till den perfekta puben att ha pubmöten på?

När jag kommer tillbaka till Upsala så förväntar jag mig att ölet är färdigbryggt, tappat och klart. Bygga en pub kan väl inte vara så svårt, eller?

11 reaktioner till “Den lokala kulturen — inga ölburkstorn”

 1. Åter är det livebloggning! Se upp!

  Cato frågar om Kartago, men jag frågar om upsalafandom. Är de alla döda, och nedplöjda med salt i jorden? Här i Kanada sitter de som överlevde och bloggar, för att hålla minnet levande. Tough shit.

 2. Uppsala var hyggligt tidigt ute i renässans-ölsverige, men tappar hela tiden position. Det börjar bli hyggligt vanligt i svenska mellanstora städer med bryggeripubar (nåja) och Bishops Arms eller andra pubar med stort sortiment av öl. Men här i stan har vi bara trötta O’Connors samt ett par studentnationer. Det var fint för tio år sedan, men idag ser det påvert ut.

 3. Jag kanske borde besöka någon av de där svenska mellanstora städerna någon gång. Bishop Arms har jag ju faktiskt hört talas om fler gånger.

  Var det så mycket bättre i Uppsala för tio år sedan, föresten? Jag besökte ju mest nationerna, men har inget minne av att det skulle sett bättre ut på krogsidan. Rackis brukar ju folk prata om förstås, men mer i musiksammanhang. Väl?

 4. Apropå ”bloggens utlokalisering till Kanada” mfl klagovisor:

  Jag vet hur det känns Ante, man är ”den ende som gör något”, klagar på sina medfans för att de är lata osv.

  Men så är det att vara fan: ”it’s a proud and lonely thing”…

  Du får blogga vidare i natten, från din antipodiska (nästan) belägenhet…

 5. Sant, Johan. Det har varit lite lite nya krafttag, det är sant.

  Hur var det? Hur svårt kan det vara att bygga en pub? Dags att byta jobb? ;)

 6. Jag tror att Antes små kommentarer med fördel tolkas mindre som gnäll och mer som vänskapliga uppmaningar till folk som en gång i tiden åtog sig att posta här ibland. Vi saknar er ju!

 7. @9: Att öppna en pub är något jag funderar på jämt. Men med åren har jag kommit att inse att det slaget av pub jag skulle vilja driva inte skulle fungera ekonomiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *