Var får de sina idéer ifrån?

Egentligen tycker jag inte att det här med idéer är så svårt. Det behövs bara att man tar vara på alla associationer man gör, och spinner vidare på de bästa. Att bli författare och faktiskt skriva romaner är en annan sak. Ibland undrar jag ändå hur de gör för att avgöra vilken idé som faktiskt kan funka och bli en säljande bok.

Följande beskrivning är till exempel tämligen… fantastisk.

Det är jobbigt nog att vara succubus utan att dessutom vara bokhandlare. När man träffar på den hetaste killen den här sidan böckerna och det visar sig att han är ens favoritförfattare – då måste man ju hålla tassarna från honom! Om man äter honom kan han ju inte skriva mer…

(från SF-Bokhandeln i Malmö)

Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att det här låter jättetöntigt eller ganska kul. En bok om böcker och attraktiva författare. Det är förstås fullständigt legitimt, men ändå: ”titta, böcker är faktiskt jättesexigt, särskilt när man kombinerar dem med söta och koffeinhaltiga drycker!” (Enligt förlagets text dricker denna succubus många white chocolate mochas.)

Somliga böcker tycker jag att det är roligare att läsa om än att faktiskt läsa.

1 reaktion till “Var får de sina idéer ifrån?”

  1. Somliga böcker tycker jag att det är roligare att läsa om än att faktiskt läsa.

    Det finns hur många som helst av dem, särskilt i undergenren humoristisk fantasy. De flesta böcker av Bob Asprin låter jättekul, liksom böcker där moderna soldater och arméförband hamnar i det förflutna. Skoj som idé, nästan alltid fruktansvärt träiga att läsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *