Julklappar

Snart är det jul igen, och liksom så många andra har jag kämpat med att försöka hitta lämpliga julklappar till diverse personer. En del med fantasyanknytning: min bror skall få första delarna i Joe Abercrombies (obs! Spoilervarning på länken) The First Law och Naomi Noviks Temeraire. Jag är inte överväldigad av någondera, men båda har sina poänger (Novik skriver ytlig underhållning, men är rätt bra på vad hon gör, och Abercrombie för en rätt intressant dialog med fantasygenren). Min syster skall bland annat få Tanith Lees Piratika. Jag har inte läst den själv, men det är Tanith Lee, så jag litar på att den är bra. Dessutom funderar jag på att ge bort en tidskriftsprenumeration eller två. Vad skall ni – som inte har nära och kära som läser det här – ge bort? Vad hade ni velat ge någon?

Apropå någonting helt annat: missa inte Vetsagas essätävling.

7 reaktioner till “Julklappar”

  1. Piratika är alldeles underbar!

    Jag skulle önska att mina nära och kära som inte läser det här ville ha fler böcker och inte bara praktiska saker som kastruller (jag hämnas genom att ge dem en bybarnmorska från ActionAid). Mina föräldrar läser gärna böcker, men de vill inte läsa fantastik och är smått besvärliga att köpa böcker till.
    Min icke-pojkvän är mycket bättre på det sättet: mailade mig listor på både böcker han äger och böcker han har läst när julklappar kom på tal. Jag tog det som en antydan att det är en bok han vill ha.

  2. Åtminstone min kära mor (som en gång i tiden råkade föra in mig på fantastikens bana genom att ha Eddings, Tolkien och lite annat stående i bokhyllan) läser gärna fantastik, men jag har försökt att vara lite mindre enkelspårig. Och det finns ju så många andra bra böcker också. Men jag har turen att komma från en läsande släkt och ha läsande nära vänner, så vill man ge bort böcker är det aldrig särskilt svårt.

Kommentarer inaktiverade.