They’re Made Out Of Meat

Terry Bisson är tyvärr inte en författare som det pratas så mycket om. Michael Swanwick tipsade mig en gång om Terry Bissons Bears discover fire. Swanwick undrade om den, som han ansåg, väldigt amerikanska berättelsen funkade lite bra för svenska läsare. Det visade den sig göra och jag gillar den starkt utan att kunna säga vad som är så amerikanskt med den (jag håller med Michael), eller ens varför jag gillar den. Bisson har skrivit flera saker jag gillar starkt.

Den här lilla novellfilmen är baserad på en annan av Terrys historier. För de som gillar David Lynch så är det rena julafton. Jag käkar föresten ofta lunch på ett ställe som ser ut ungefär sådär…

They're Made Out Of Meat

För övrigt så representerar detta min avskedspost på den här bloggen. Engagemanget från Upsalafandom är lite för klent. Jag koncentrerar mig numera på min egen rollspelsblog The Omnipotent Eye istället. Besök den gärna. Jag försöker updatera varannan dag, ungefär.

10 reaktioner till “They’re Made Out Of Meat”

 1. Tråkigt att höra att du lägger ner, men jag förstår. Man orkar inte med hur många engagemang som helst och det är ju responsen man lever för. Själv har jag inte kommit åt att blogga så mycket som jag hade tänkt senaste veckorna, kongress och Linnéas avhandling och annat har kommit i vägen. Men jag ska bättra mig.

 2. Mjo, det är ju en lokal blogg och det blir lite konstigt när det bara är de som inte bor i Uppsala som skriver. Vi vill ju läsa om vad ni har för er!

 3. Att bara ett par av femtio Upsalafans har lust att blogga och att de som gör det inte gör det regelbundet är bara halva ”problemet”. Det gjorde väl inget om bara tre personer bloggade regelbundet här, så länge det blev livaktiga diskussioner av det.

 4. Ha inget dåligt samvete bara. Du tillhör ju dem som bloggat flitigast här ett tag nu. Vi får se om jag orkar bli lite duktigare nu istället. *ehem*

 5. Äsch, jag tycker inte att det är ett jättestort problem. Det känns bara lite trist när det blir dominans av utsocknes.

  Får väl se om jag ids knåpa ihop ett inlägg ikväll.

 6. Once again, pardon the Imperiumspeak. Terry Bisson is a very interesting person and one of the most humerously serious American SFF writers I know. For great fun try VOYAGE TO THE RED PLANET. For dead serious excellent writing you MUST read FIRE ON THE MOUNTAIN. These are oldish Bissons, but for something criticising religion and the American prison system’s death penalty, read the short but viciously incisive ”The Old Rugged Cross,” of 2001. It’s easily found in INFINITY PLUS: THE ANTHOLOGY, edited by Keith Brooke and Nick Gevers. Finally, look at Mr Bisson’s website to see the range and depth of his interest and engagement. A fine person.

 7. Jag gillar också Terry Bissons ”Brother, Can You Spare a Dime”. Klurig novell, med retrofuturistisk inramning och klassisk ”twist end”.

 8. My goodness Aka, I SHOULD have mentioned that! It is one of Bisson’s latest and is dense with moving criticism.. I THINK I mentioned it in a review or post somewhere or other, but completely forget where. That twist end was surprising and above all sad. Tack for the reminder.

 9. Du kan börje med Voyage To The Red planet av Brother Can You Spare A Dime.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *